Ervaar rust met een landelijke tuin

Op zoek naar wat rust in je achtertuin? Dan is een landelijke tuin misschien wat voor jou. In deze blog nemen we je mee in de kenmerken van een landelijke tuin en hoe je deze elementen het best kunt laten terugkomen in je eigen tuin!

Kenmerken van een landelijke tuin

Een landelijke tuin kenmerkt zich door rust. Je krijgt het gevoel dat je je in een landelijke omgeving bevindt omringd door natuur, terwijl dat niet direct zo hoeft te zijn. Een landelijke tuin leent zich perfect uit in een ruime omgeving, maar kan ook vertaald worden in een kleinere stadstuin. Een landelijke tuin heeft enkele terugkerende elementen, maar heeft ook zo zijn charme omdat het niet allemaal perfect op elkaar afgestemd hoeft te worden. Je kunt er ook voor kiezen om enkele elementen van de landelijke tuin terug te laten komen en daarnaast te kiezen voor andere stijlelementen. Zo maak je je tuin echt persoonlijk!

Enkele kenmerken die typerend zijn voor een landelijke tuin hebben we hieronder uitgelicht.

 

Groen, groener, groenst

In een landelijke tuin is veel ruimte voor groen! Kies ervoor om in je tuin flink wat planten terug te laten komen, maar houd rekening met de uitvoering. Een landelijke stijl heeft een natuurlijke uitstraling, daarom zijn weelderige planten en bloemen een goede keuze. Hierbij kun je denken aan varens, hortensia’s en vlinderstruiken. Wanneer je graag een boom in je tuin wilt is een fruitboom een goede keuze. Door daarnaast ook te kiezen voor inheemse bloemen en planten draag je ook een steentje bij aan het in stand houden van de biodiversiteit.

Natuurlijke materialen

Meubels en accessoires die passen bij een landelijke tuin zijn vaak gemaakt van natuurlijke materialen. Hout is daarom een goede keuze als het aankomt op tuinmeubelen en accessoires, bijvoorbeeld een lounge die is gemaakt van steigerhout. Kies waar het kan voor sierlijke vormen, zodat het geheel niet te strak oogt. De materialen zullen na enige tijd wat slijtage krijgen van de verschillende weersomstandigheden, maar dit zal juist bijdragen aan de landelijke en natuurlijke uitstraling.

Bestrating

Alhoewel veel groen terugkeert in de landelijke tuin, is bestrating ook onmisbaar. Kies hier ook voor stenen of tegels die de natuurlijke uitstraling van de landelijke tuin benadrukken. Denk aan oude klinkers of stenen die een ouderwetse uitstraling hebben. Ook hier is het beter om strakke en rechte paden of terrassen te vermijden, maar juist te kiezen voor beweeglijke paden en een rond terras.

Water

Vaak gaat een landelijke tuin ook gepaard met een waterbron, bijvoorbeeld een vijver of fontein. Hierbij geeft een vijver nog net meer de nadruk op de natuurlijke stijl van de landelijke tuin. Is je tuin wat kleiner? Dan is het aan te raden om te kiezen voor andere elementen om een landelijke tuin te creëren.

Creëer ruimte

Een landelijke tuin kenmerkt zich door ruimte. Hierdoor krijg je het gevoel dat je je in een prachtig natuurgebied bevindt. Wanneer je je tuin een landelijk gevoel wil geven, dien je je tuinmeubels en accessoires ruim op te stellen. Heb je een grotere tuin die je landelijke touch wil geven? Dan zijn meerdere zitjes, verspreid over de hele tuin, een goede optie. Creëer bijvoorbeeld een grotere loungeplek vlakbij je woning en plaats een terras met een kleiner zitje verderop in de tuin.

 

Kies jij voor een landelijke tuin?

Ben jij al enthousiast geworden van de landelijke tuin? Wij in ieder geval wel! Kies voor verschillende elementen van de landelijke tuin en tover jouw eigen tuin om tot een plek van rust. Zo krijg je het gevoel alsof je je op het platteland bevindt, zonder daar daadwerkelijk te zijn. Nog niet helemaal overtuigd van de landelijke tuin? Dan zijn er ook andere stijlen voor je tuin die je kunt ontdekken, zoals de Engelse tuin of Franse tuin.

 

Nieuwe website live!

Nieuwe website live!

Hoveniersbedrijf Koops groeit. Daarmee was het ook tijd voor een nieuwe online jasje. Na een paar maanden hard werken kunnen we eindelijk onze nieuwe website presenteren.

Bereikbaarheid tijdens de vakantie

Bereikbaarheid tijdens de vakantie

Van 1 t/m 21 augustus is het kantoor gesloten. Dat betekent dat de mail niet wordt gelezen en we telefonisch minder goed bereikbaar zijn. Uiteraard zijn onze mannen nog wel op pad voor tuinonderhoud.

Neem Direct contact op

0516-764 766

Boekhorst 3, 8431 SR Oosterwolde (Fr.)

Laten we samen jouw droomtuin realiseren

Het team van Hoveniersbedrijf Koops staat voor je klaar.
Neem vrijblijvend contact met ons op.