Tuinontwerp

 

Een droomtuin begint bij een goed tuinontwerp. Wij vertalen jouw wensen in een realistisch tuinontwerp, zodat je een goed idee krijgt van het resultaat. Aan de hand van een helder plan van aanpak weet je direct waar je aan toe bent.

Direct contact

0516-764 766

Boekhorst 3, 8431 SR Oosterwolde (Fr.)

Tuinarchitect

Afhankelijk van de wensen werken wij samen met een tuinarchitect. Hierdoor kunnen we nog beter jouw wensen vertalen naar een geschikt ontwerp.

Bodemanalyse

Niet elke plant kan in elke bodem geplant worden. Daarom is het belangrijk om bodemonderzoek te doen. Zodoende weten we uit welke bestanddelen de bodem van jouw tuin bestaat en welke planten, struiken en bomen het meest geschikt zijn.

Beplantingsplan

Met een beplantingsplan bepalen we per plant de beste positie. De ene plant doet het goed in de zon, de ander houdt meer van schaduw. Bij het maken van een beplantingsplan houden we onder andere daar rekening mee. 

Tuinontwerp voor bedrijven

Naast tuinontwerpen voor particulieren maken wij ook tuinontwerpen voor bedrijfspanden. Kan de tuin rondom je kantoor wel een opknapbeurt gebruiken? Of wil je helemaal iets nieuws? We zorgen ervoor dat het ontwerp bij je bedrijfsruimte past.

Onze werkwijze

Wij gaan voor het realiseren van een tuin waar jij heel lang plezier van hebt. Om dit te realiseren, combineren we jouw wensen met de mogelijkheden van jouw tuin. Zo doen we een gericht bodemonderzoek en gaan we aan de slag met een beplantingsplan.

Een tuinontwerp:
waar begin je?

Je zit al een tijdje aan een nieuwe tuin te denken. Of je bent net verhuisd naar een nieuwbouwwoning en nu is het tijd om de tuin aan te pakken. Maar hoe begin je? Het is vaak lastig voor te stellen wat er allemaal mogelijk is in de tuin. Gelukkig kan Hoveniersbedrijf Koops je helpen bij het ontwerpen van de tuin. 

Inventariseren van de wensen

We beginnen natuurlijk bij het inventariseren van de wensen. Wat zie je het liefst terug in de tuin? Welke uitstraling moet de tuin hebben? Zit je te denken aan bijvoorbeeld een overkapping of bijzondere stenen? Jouw ideeën nemen we mee in het uiteindelijke tuinontwerp. Je kunt denken aan wensen met betrekking tot:

\

bestrating

\

planten

\
(fruit)bomen
\
struiken
\
overkapping
\
schutting
\

We houden rekening met jouw budget

Vanaf de eerste kennismaking zijn wij open en transparant over onze samenwerking. Want zo zien wij het: wij gaan samen aan de slag voor het beste resultaat. Daarom zijn we ook graag open over het beoogde budget. Op basis van het budget kunnen wij namelijk aan de slag met een realistisch tuinontwerp. Wellicht matchen jouw wensen niet helemaal met het budget. Ook daar willen we open en eerlijk over zijn. 

Van wensen naar 3D ontwerp

Met jouw wensen en het budget op zak, gaan we aan de slag met een tuinontwerp. Afhankelijk van de vraag schakelen we een tuinarchitect in. Het tuinontwerp presenteren we zowel als platte tekening en als 3D ontwerp. Door het tuinontwerp om te zetten in een 3D presentatie, krijg je al een goed idee van hoe de tuin er uiteindelijk uit komt te zien. Het komt tot leven! 

Aan de slag!

Is het tuinontwerp akkoord, dan gaan we aan de slag. Hoe lang de uitvoering daadwerkelijk duurt is per project verschillend. Wij geven hier uiteraard een realistische inschatting voor, zodat jij weet waar je aan toe bent. 

Wat kan Hoveniersbedrijf Koops voor je doen?

Tuinontwerp

Wij brengen jouw droomtuin tot leven in een tuinontwerp. Daarbij houden we rekening met jouw budget en de mogelijkheden in de tuin.

Tuinaanleg

Van nieuwe bestrating tot het aanleggen van borders en van een mooie veranda tot een vrolijke vijver; bij ons is het allemaal mogelijk.

Tuinrenovatie

Een nieuwe tuin, maar geen zin om alles over de kop te gooien? Of heb je een beperkt budget? Denk dan eens aan een tuirenovatie.

Tuinonderhoud

Het liefst wil je dat de tuin het hele jaar door er prachtig bij staat. Door regelmatig tuinonderhoud uit te voeren, zorgen wij daarvoor.

Laten we samen jouw droomtuin realiseren

Het team van Hoveniersbedrijf Koops staat voor je klaar.
Neem vrijblijvend contact met ons op.