Tuinaanleg

 

Een tuin aanleggen is een behoorlijke klus. Daarom wil je een partij inschakelen die verstand van zaken heeft. Bij Hoveniersbedrijf Koops ben je voor een tuinaanleg aan het juiste adres. Of het gaat om een tuinrenovatie of het aanleggen van een compleet nieuwe tuin; wij draaien er onze hand niet voor om.

Direct contact

0516-764 766

Boekhorst 3, 8431 SR Oosterwolde (Fr.)

Tuinaanleg van A tot Z

Bij Hoveniersbedrijf Koops verzorgen we de tuinaanleg van A tot Z. Van het uitgraven tot het leggen van de bestrating, van het leggen van nieuw gazon tot het vernieuwen van de omheining.

Beste seizoen voor tuinaanleg

Weet jij wat het beste seizoen is om de tuin aan te leggen? De meeste mensen denken dat het beste moment het voorjaar is. Echter is het najaar een nog beter moment om de tuin aan te leggen.

Tuinaanleg: de stappen

Het aanleggen van de tuin is meestal een flinke klus. Hoe groot de klus is, heeft te maken met jouw wensen. We nemen je mee in de stappen die we nemen tijdens het aanleggen van de tuin.

Complete tuinaanleg

Van wens naar droomtuin

Het hele jaar door de mooiste tuin

Het begint met een tuinontwerp

Zonder plan kunnen we niet van start. Wat wil je dat de tuin uitstraalt? Wat is het doel van de tuin? Moet er ruimte voor een moestuin komen? Of is een knus hoekje onder de overkapping de wens? Jouw wensen worden omgezet in een tuinontwerp. Dit tuinontwerp geeft ons een houvast tijdens het aanleggen van de tuin.

Zorg voor je tuin

Als de tuin eenmaal is aangelegd, wil je daar natuurlijk lang plezier van hebben. Daarom is het belangrijk om de tuin goed te onderhouden. Denk daarbij aan het onkruidvrij houden van zowel de bestrating als de tegels. Maar ook het op het juiste moment snoeien van de beplanting.

Tuinaanleg door een hovenier

Met tuinaanleg bedoelen we het aanleggen van de complete tuin. Niet alleen het plaatsen van het gras en de planten & bomen valt hieronder. Ook zorgen we voor de bestrating, plaatsen van een schutting, een overkapping, toevoegen van een vijver en ga zo maar door. Het ligt geheel aan jouw wensen! Kortom: wij kunnen je bij de tuinaanleg compleet ontzorgen.

Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag met de tuin. Een groot voordeel van het aanleggen van een tuin door een hovenier? Hij weet precies waar en in welke grond bepaalde planten, bomen en struiken het beste tot hun recht komen. Daarnaast weet een hovenier ook alles over welke materialen het beste voor jouw tuin zijn, bijvoorbeeld als het gaat om de bestrating. Door zijn kennis en kunde kun jij nog heel lang van de nieuwe tuin genieten.

Aanleggen van de tuin: zo gaat dat in z’n werk

Zoals gezegd, gebeurt het aanleggen van de tuin altijd volgens een ontwerp of een plan. Er is van tevoren goed nagedacht over hoe de tuin eruit komt te zien. Zo zorgen we ervoor dat jouw droomtuin realiteit wordt. 

Het verschilt per tuin hoe de weg naar de droomtuin er uiteindelijk uitziet. Toch zijn er een aantal stappen te bepalen: 

  • We starten met het inmeten van de tuin. Zodoende weten we hoeveel ruimte bijvoorbeeld het terras gaat innemen of hoe groot de plantenbakken moeten worden.
  • Heb je een nieuwbouwhuis gekocht waar een tuin aangelegd moet worden? Dan maken we de grond die er ligt klaar voor de tuinaanleg. Bij een bestaande tuin is het nodig om de bestrating en planten eruit te halen. Met een lege tuin gaan we vervolgens van start.
  • De bestrating is als eerst aan de beurt. Denk aan het terras, paden in de tuin of een pad rondom het huis. Ook het plaatsen van bijvoorbeeld de schutting, een overkapping of een vijver komt in deze fase aan bod. De tuin krijgt nu al echt vorm.
  • Tot slot: het groen. Daarmee wordt de tuin pas echt levendig. Het gras, struiken, bomen en planten worden toegevoegd aan het geheel. Ze worden geplaatst aan de hand van een beplantingsplan. Zo zorgen we ervoor dat elk onderdeel op de juiste positie in de tuin staat.

 

Wat zijn de kosten van een tuinaanleg?

Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Dit is per tuin verschillend. De wensen en mogelijkheden in de tuin, net als de grootte van de tuin, hebben invloed op de prijs. Wij brengen de kosten transparant en duidelijk in kaart. Zodat jij precies weet waar je aan toe bent als wij de tuin aanleggen.

Beste seizoen voor tuinaanleg

Met het voorjaar in aantocht komt meestal ook de tuin weer bij de mensen in gedachten. Want vorig jaar wilde je daar al iets mee doen. Toch maar even de hovenier bellen. Helaas is deze in veel gevallen al helemaal volgeboekt het komende seizoen. Dan wordt het al snel het najaar. Is dat erg? In het geval van het aanleggen van een tuin eigenlijk helemaal niet.

Het najaar is bij uitstek een geschikt seizoen om je tuin aan te leggen. Dan bedoelen we met name de beplanting. In de herfst komen de planten in een rustfase, waardoor ze beter te herplanten zijn. Tot en met oktober is de bodem nog relatief warm, daarna koelt het af. Voor de planten is dit niet erg: zij kunnen rustig wennen aan hun nieuwe plek. De grond is in de winter wat vochtiger, waardoor de plant meer buffer aan vocht heeft als het voorjaar start. Hierdoor ontwikkelen de planten sneller nieuwe wortels en kunnen ze wennen aan hun nieuwe plek.

Tuinaanleg door Hoveniersbedrijf Koops

Bij Hoveniersbedrijf Koops leveren we een totaalpakket. Van tuinontwerp tot tuinonderhoud. Ook het aanleggen van de tuin is een van onze diensten.

Meer weten? 

Wat kan Hoveniersbedrijf Koops voor je doen?

Tuinontwerp

Wij brengen jouw droomtuin tot leven in een tuinontwerp. Daarbij houden we rekening met jouw budget en de mogelijkheden in de tuin.

Tuinaanleg

Van nieuwe bestrating tot het aanleggen van borders en van een mooie veranda tot een vrolijke vijver; bij ons is het allemaal mogelijk.

Tuinrenovatie

Een nieuwe tuin, maar geen zin om alles over de kop te gooien? Of heb je een beperkt budget? Denk dan eens aan een tuinrenovatie.

Tuinonderhoud

Het liefst wil je dat de tuin het hele jaar door er prachtig bij staat. Door regelmatig tuinonderhoud uit te voeren, zorgen wij daarvoor.

Laten we samen jouw droomtuin realiseren

Het team van Hoveniersbedrijf Koops staat voor je klaar.
Neem vrijblijvend contact met ons op.