Tuinrenovatie

 

Soms wil je wat anders in de tuin. Het is niet altijd nodig om alles compleet over de kop te gooien. Met een aantal aanpassingen kan de tuin al een hele andere sfeer krijgen. Dit noemen we een tuinrenovatie. Door een tuinrenovatie zorg je ervoor dat de tuin precies uitstraalt wat jij wilt.

Direct contact

0516-764 766

Boekhorst 3, 8431 SR Oosterwolde (Fr.)

Tuinrenovatie van A tot Z

Met een paar aanpassingen in de tuin krijg je al een compleet andere look & feel. Hoe pakken we zo’n tuinrenovatie aan?

Tuinrenovatie of tuinaanleg?

Je wilt iets nieuws in de tuin. Ga je voor een tuinrenovatie of tuinaanleg? Wat is eigenlijk het verschil?

Oude materialen hergebruiken

Bij een tuinrenovatie proberen we zo veel mogelijk materialen uit de bestaande tuin te hergebruiken.

Tuinrenovatie of tuinaanleg?

Ga je voor een complete tuinaanleg of een tuinrenovatie? Voor beide ben je bij Hoveniersbedrijf Koops aan het juiste adres. We komen graag een keer bij je langs om de huidige tuin te bekijken. Op basis van de mogelijkheden en jouw wensen geven we gericht advies en gaan we aan de slag met een offerte.

Tuinonderhoud

Een mooie tuin wil je mooi houden. Daarom komen we graag regelmatig langs om tuinonderhoud uit te voeren. Zodoende geniet je het hele jaar door van jouw nieuwe tuin.

Tuinrenovatie door een hovenier

Bij een tuinrenovatie gaan we uit van de tuin die al is aangelegd. Materialen die al in de tuin gebruikt worden worden eventueel hergebruikt. Door het aanpassen van bepaalde elementen krijgt de tuin een nieuwe look. Denk aan het vervangen van bestrating, het aanleggen van borders of het vernieuwen van een schutting. 

Door de tuinrenovatie door een hovenier uit te laten voeren kies je voor kwaliteit. Niet alleen als het gaat om de uitvoering. Ook in het proces voorafgaand aan de tuinrenovatie kan de hovenier een belangrijke rol spelen. De hovenier weet precies welke planten voor bij de bodem passen, wat voor bestrating geschikt is voor de tuin en heeft door de jarenlange ervaring kijk op de inrichting van de tuin. 

Verschil tussen tuinrenovatie en tuinaanleg

Een tuinrenovatie heeft veel weg van een tuinaanleg. Er zit echter een verschil tussen. Dat is namelijk de basis waarbij je begint met de werkzaamheden. Bij een tuinrenovatie gaan we uit van de tuin die al aangelegd is. Het oorspronkelijke tuinontwerp wordt hierbij als uitgangspunt genomen. Op basis van de tuin gaan we aan de slag met bijvoorbeeld nieuwe beplanting. Terwijl bij een tuinaanleg we vanaf het begin beginnen. Bijvoorbeeld bij een nieuwbouwhuis. De tuin wordt volledig (op)nieuw opgebouwd en ingericht.

 

Waarom een tuinrenovatie?

Met een tuinrenovatie kan je het gevoel krijgen van een compleet nieuwe tuin. Terwijl er slechts een aantal dingen worden aangepakt. Ga bij jezelf na wat je precies aangepast wilt hebben. Welke elementen mogen blijven in de tuin? Wat voor sfeer wil je in de tuin creëren? En niet onbelangrijk: wat is het budget?

Er kunnen verschillende redenen zijn om de tuin te renoveren. Denk aan:

  • de tuin is verwilderd of verouderd;
  • de bestrating is verzakt en moet opgeknapt worden;
  • je bent net verhuisd en de tuin is niet helemaal naar jouw smaak ingericht;
  • het is tijd voor een andere schutting of omheining.

Daarbij is een tuinrenovatie ook voor de portemonnee gunstig; een tuinrenovatie vraagt om een minder hoge investering dan een tuinaanleg.

Wat zijn de kosten van een tuinrenovatie?

Bij de kosten van een tuinrenovatie moet je rekening houden met diverse elementen. Onder andere het uurtarief van de hovenier. Maar ook wat er precies verandert moet worden in de tuin. Gaat het enkel om nieuwe beplanting? Of moet er ook iets bijgebouwd worden? Jouw wensen zijn het uitgangspunt voor de tuinrenovatie. Wees ook niet bang om het budget dat je hebt vrijgemaakt voor de tuinrenovatie met ons te delen. We kunnen namelijk goed inschatten of jouw budget en de wensen die er zijn realistisch zijn. Op basis daarvan gaan wij aan de slag met een offerte voor de tuinrenovatie. 

Tuinrenovatie door Hoveniersbedrijf Koops

Een tuinrenovatie is de perfecte oplossing voor iedereen die de tuin naar eigen zin wil aanpassen. Door het hergebruik van materialen houden we de kosten laag.

Meer weten?

Wat kan Hoveniersbedrijf Koops voor je doen?

Tuinontwerp

Wij brengen jouw droomtuin tot leven in een tuinontwerp. Daarbij houden we rekening met jouw budget en de mogelijkheden in de tuin.

Tuinaanleg

Van nieuwe bestrating tot het aanleggen van borders en van een mooie veranda tot een vrolijke vijver; bij ons is het allemaal mogelijk.

Tuinrenovatie

Een nieuwe tuin, maar geen zin om alles over de kop te gooien? Of heb je een beperkt budget? Denk dan eens aan een tuinrenovatie.

Tuinonderhoud

Het liefst wil je dat de tuin het hele jaar door er prachtig bij staat. Door regelmatig tuinonderhoud uit te voeren, zorgen wij daarvoor.

Laten we samen jouw droomtuin realiseren

Het team van Hoveniersbedrijf Koops staat voor je klaar.
Neem vrijblijvend contact met ons op.