Bodemanalyse

 

Wil je de tuin volledig tot z’n recht laten komen, dan is het verstandig om een bodemanalyse door ons te laten uitvoeren. Door een bodemanalyse weten we met wat voor soort grond we te maken hebben. Op basis daarvan kunnen we aan de slag met een beplantingsplan.

Waarom een bodemanalyse?

Door het uitvoeren van een bodemanalyse komen we veel te weten over de grond in je tuin. Deze informatie is nodig om te bepalen wat we met de tuin gaan doen. En hoe we het gaan aanpakken.

Bemestingsplan

De bodemanalyse vertelt ons onder andere welke voedingsstoffen er in de bodem te vinden zijn. Aan de hand van de uitkomsten geven we advies over het bemesten.

Beplantingsplan

Met een beplantingsplan bepalen we per plant de beste positie.  De uitkomsten van de bodemanalyse worden gebruikt bij het maken van het beplantingsplan.

Tuinontwerp voor bedrijven

Naast tuinontwerpen voor particulieren maken wij ook tuinontwerpen voor bedrijfspanden. Kan de tuin rondom je kantoor wel een opknapbeurt gebruiken? Of wil je helemaal iets nieuws? We zorgen ervoor dat het ontwerp bij je bedrijfsruimte past.

Onze werkwijze

Wij gaan voor het realiseren van een tuin waar jij heel lang plezier van hebt. Om dit te realiseren, combineren we jouw wensen met de mogelijkheden van jouw tuin. Zo doen we een gericht bodemonderzoek en gaan we aan de slag met een beplantingsplan.

Waarom een bodemanalyse?

Door het uitvoeren van een bodemanalyse komen we veel te weten over de grond in je tuin. Deze informatie is nodig om te bepalen wat we met de tuin gaan doen. En hoe we het gaan aanpakken.

Stel, je wilt een je tuin aanpakken en een moestuin toevoegen. Dan is het goed om te weten hoeveel compost je bodem nodig heeft. Zodat de groente die je plant, ook daadwerkelijk voldoende stoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben. Of je bent van plan om ecologisch te tuinieren. Dan is het handig om de pH waarde in de grond te weten. 

Aan de hand van de uitkomsten kunnen we bepalen welke planten voor jouw bodem het meest geschikt zijn. Of wat we kunnen doen om de grond eventueel te verbeteren.

Hoe gaat een bodemanalyse in z’n werk?

Om een bodemanalyse uit te voeren, maken wij op verschillende punten in de tuin gaten in de tuin van ongeveer 20 centimeter diep. De grond die we eruit halen, doen we in een emmer. Hebben we alle punten verzameld, dan wordt de grond gemengd. Ongeveer een halve kilo sturen we vervolgens naar het lab. 

  Bodemanalyse door het lab

  In het laboratorium wordt de daadwerkelijke bodemanalyse uitgevoerd. Daar worden meerdere parameters gemeten voor de bepaling van in elk geval fosfor, kalium en magnesium. Deze parameters vertellen ons wat de snelle beschikbare voedingsstoffen in de bodem zijn, en welke er als reserve beschikbaar zijn. In sommige gevallen wordt ook de mate van calcium en natrium in de grond gemeten. Er zijn laboratoria waar ook de bodemademing wordt getest. Dit geeft ons nuttige informatie over de activiteit van het bodemleven.

  De resultaten van de bodemanalyse

  Een bodemanalyse vertelt ons veel over wat voor grond je in de tuin hebt, welke voedingsstoffen er aanwezig zijn en wat er eventueel nodig is om de bodem in balans te houden. Aan de hand van de bodemanalyse stellen we een bemestingsplan op. Daarbij houden we rekening met de aanwezige beplanting, de te planten beplanting en het gazon. Alles om ervoor te zorgen dat jouw tuin in topconditie blijft!

  Uiteindelijk kun je zelf ook de tuin onderhouden aan de hand van de resultaten van de bodemanalyse. Bijvoorbeeld met de natuurlijke producten van ECOstyle, een partner waar we graag mee samenwerken. 

   

  Over Hoveniersbedrijf Koops

  Sinds 2005 heeft Hoveniersbedrijf Koops al vele tuinen mogen aanleggen, renoveren, ontwerpen en onderhouden in Noord-Nederland. Met een team van professionals steken ze dagelijks letterlijk de handen uit de mouwen. 

  Ook jouw droomtuin realiseren? Of op zoek naar een partij die ervoor zorgt dat je tuin het hele jaar er goed bij ligt? Neem dan contact op.

  Wat kan Hoveniersbedrijf Koops voor je doen?

  Tuinontwerp

  Wij brengen jouw droomtuin tot leven in een tuinontwerp. Daarbij houden we rekening met jouw budget en de mogelijkheden in de tuin.

  Tuinaanleg

  Van nieuwe bestrating tot het aanleggen van borders en van een mooie veranda tot een vrolijke vijver; bij ons is het allemaal mogelijk.

  Tuinrenovatie

  Een nieuwe tuin, maar geen zin om alles over de kop te gooien? Of heb je een beperkt budget? Denk dan eens aan een tuirenovatie.

  Tuinonderhoud

  Het liefst wil je dat de tuin het hele jaar door er prachtig bij staat. Door regelmatig tuinonderhoud uit te voeren, zorgen wij daarvoor.

  Laten we samen jouw droomtuin realiseren

  Het team van Hoveniersbedrijf Koops staat voor je klaar.
  Neem vrijblijvend contact met ons op.