Tuinonderhoud

 

Je tuin is er om zo lang mogelijk van te genieten. Goed tuinonderhoud is essentieel voor een gezond klimaat en een blijvend mooie uitstraling van de tuin. Door het tuinonderhoud te laten uitvoeren door een hovenier, blijft je tuin er het hele jaar door op en top uitzien.

Direct contact

0516-764 766

Boekhorst 3, 8431 SR Oosterwolde (Fr.)

Tuinonderhoud van A tot Z

Elke tuin is uniek. Daarom is het tuinonderhoud een op maat gemaakt plan. Wij zorgen er het hele jaar voor dat jouw tuin er op z’n best uit ziet.

Periodiek of eenmalig?

De tuin periodiek onderhouden zorgt ervoor dat de tuin er altijd goed bij ligt. Het is ook mogelijk om eenmalig een grote onderhoudsbeurt in te plannen.

Onderhoudsbeurten per seizoen

Per seizoen verschilt het hoe het onderhoud van de tuin eruit ziet. In het najaar en voorjaar is de tuin vaak toe aan een onderhoudsbeurt. 

Hele jaar door tuinonderhoud

Van snoeien tot bemesten

Nette hagen, het hele jaar door

Tuinonderhoud het hele jaar door

Bij Hoveniersbedrijf Koops verzorgen we jouw tuin het hele jaar door. Weet je niet zeker wanneer jouw tuin een onderhoudsbeurt nodig heeft? Neem gerust contact op. We komen graag langs om de tuin te bekijken en je te voorzien van advies in tuinonderhoud.

Tuinrenovatie

Toe aan iets nieuws in de tuin? Denk eens aan een tuinrenovatie. Duurzaam, omdat we eventueel materialen uit de huidige tuin kunnen gebruiken. Zo kun je weer een paar jaar vooruit.

Tuinonderhoud door een hovenier

Iedereen met een tuin vindt zichzelf op een zonnige dag terug in de tuin om het onkruid tussen de tegels te halen. Of de dode bladeren uit de tuin te harken. Op dat moment ben je bezig met tuinonderhoud.

Het is echter aan te raden om het tuinonderhoud breder te trekken. Denk aan het snoeien van struiken, bomen en planten, het grondig reinigen van de tegels of op het juiste moment het inzaaien van het gazon. Wij weten precies wat er op welk moment moet gebeuren en ontzorgen als het gaat om het onderhouden van de tuin. Zodat jij het hele jaar door kan genieten van de tuin.

Wat zijn de kosten voor tuinonderhoud?

De kosten voor het tuinonderhoud van de tuin zijn afhankelijk van een aantal factoren. Onder andere de staat van de tuin is belangrijk. Is het al even geleden dat er tuinonderhoud is gepleegd, dan zullen we het grootser aanpakken dan als de tuin regelmatig wordt onderhouden. De werkzaamheden hebben ook invloed op de uiteindelijke kosten. Daarnaast is de grootte van de tuin een element om rekening mee te houde. Daarom maken wij altijd een offerte op maat, gespecificeerd op jouw tuin en behoefte.

Soorten tuinonderhoud

Tuinonderhoud kan een breed scala aan werkzaamheden omvatten. Het is geheel afhankelijk van de tuin welke werkzaamheden er uitgevoerd worden. Denk onder andere aan:

  • het reinigen van de tegels;
  • snoeien van bomen en struiken;
  • onderhouden van het gazon; 
  • onkruidvrij maken van de tuin;
  • verwijderen van tuinafval;
  • snoeien van de hagen;
  • onderhoud van borders. 

Bij het onderhouden van de tuin maken we gebruik van professionele apparatuur. Investeren we in nieuw gereedschap, dan doen we dat vanuit een duurzaam oogpunt. Zodoende zorgen we ervoor dat de tuin op de meest effectieve en efficiënte manier onderhouden wordt.

Beste seizoen voor tuinonderhoud

Het onderhouden van de tuin is iets dat het gehele jaar op de agenda moet staan. Het verschilt per seizoen hoe het tuinonderhoud eruit ziet. Uiteraard heeft dit ook te maken met de specifieke tuin. In het najaar richten we ons meer op het winterklaar maken van de tuin, zodat de tuin in ruststand kan leven tot het voorjaar. Richting het voorjaar en de zomer ligt de focus meer op het laten bloeien van de tuin. 

Onderhoudsbeurten per seizoen

Een term die je waarschijnlijk wel eens voorbij hebt zien of horen komen is het winterklaar maken van de tuin. Bij het winterklaar maken van de tuin zorgen we ervoor dat de tuin voorbereid is op de koude maanden die komen. Denk aan het terugsnoeien van struiken, bomen en planten. Door het bemesten met speciale najaarsmest zijn de planten en het gazon klaar voor de koudere dagen. Door de speciale voedingsstoffen (zoals extra kali) van de najaarsmest, blijven de planten en gazon sterk in de winter. Een najaarsbeurt voeren we meestal in oktober of november uit. 

Als de koudere dagen van de winter achter ons liggen, is het zaak om de tuin voor te bereiden op de zomer. Deze voorjaarsbeurt kan het beste in maart of april gepland worden, afhankelijk van het weer. Tijdens het zomerklaar maken van de tuin richten we ons op bijvoorbeeld het bemesten van de tuin of het planten van nieuwe planten. 

Eenmalig of periodiek tuinonderhoud

Door periodiek aandacht aan de tuin te besteden, zorgen we ervoor dat de tuin er het hele jaar door mooi bij ligt. Uiteraard is het ook mogelijk om eenmalig de tuin grondig aan te pakken. Het is echter aan te raden om met regelmaat onderhoud aan de tuin uit te voeren. Uiteindelijk kost dit minder tijd en energie en kun je continu genieten van een mooie tuin. Laat je het tuinonderhoud periodiek door Hoveniersbedrijf Koops uitvoeren, dan maken we daar duidelijke afspraken over. Zodoende weet je precies wat je van ons kunt verwachten. 

Tuinonderhoud door Hoveniersbedrijf Koops

Het grote voordeel van het uitbesteden van het tuinonderhoud is de zekerheid dat het door een partij gebeurt met expertise en ervaring. Door het tuinonderhoud bij Hoveniersbedrijf Koops te leggen, weet je zeker dat je tuin in goede handen is.

Meer weten?

Wat kan Hoveniersbedrijf Koops voor je doen?

Tuinontwerp

Wij brengen jouw droomtuin tot leven in een tuinontwerp. Daarbij houden we rekening met jouw budget en de mogelijkheden in de tuin.

Tuinaanleg

Van nieuwe bestrating tot het aanleggen van borders en van een mooie veranda tot een vrolijke vijver; bij ons is het allemaal mogelijk.

Tuinrenovatie

Een nieuwe tuin, maar geen zin om alles over de kop te gooien? Of heb je een beperkt budget? Denk dan eens aan een tuinrenovatie.

Tuinonderhoud

Het liefst wil je dat de tuin het hele jaar door er prachtig bij staat. Door regelmatig tuinonderhoud uit te voeren, zorgen wij daarvoor.

Laten we samen jouw droomtuin realiseren

Het team van Hoveniersbedrijf Koops staat voor je klaar.
Neem vrijblijvend contact met ons op.