Tuinarchitect

 

Een nieuwe tuin aanleggen is best een proces. Eindelijk komt jouw droomtuin tot leven! Voor het zover is, is het nodig om een goed tuinontwerp te hebben. Door het inschakelen van een tuinarchitect zorgen we ervoor dat jouw nieuwe tuin in het geheel past en helemaal naar jouw wens.

Ontwerp van een tuinarchitect

Je tuin laten ontwerpen door een tuinarchitect kent een aantal voordelen. Zo kijkt een tuinarchitect naar hoe de ruimtes efficiënter gebruikt kunnen worden en zorgt hij ervoor dat de tuin voldoet aan uw wensen.

Hovenier of tuinarchitect?

Een tuinarchitect of een hovenier: wie heb je nodig als je een nieuwe tuin wilt laten aanleggen? Het antwoord is beide: de tuinarchitect zorgt voor het ontwerp, de hovenier voor de uitvoering en het tuinonderhoud

Tuin renoveren

Op zoek naar een manier om je tuin nieuw leven in te blazen? Denk dan eens aan een tuinrenovatie. Een tuinrenovatie is minder ingrijpend dan het aanleggen van geheel nieuwe tuin. 

Het begint met een tuinontwerp

Het aanleggen of renoveren van een tuin kan niet gebeuren zonder dat er een tuinontwerp is gemaakt. Het tuinontwerp is onze leidraad bij het aanleggen van de tuin. Zo zorgen we ervoor dat jouw droomtuin werkelijkheid wordt. 

Onze werkwijze

Wij gaan voor het realiseren van een tuin waar jij heel lang plezier van hebt. Om dit te realiseren, combineren we jouw wensen met de mogelijkheden van jouw tuin. Zo voeren we een bodemanalyse uit en gaan we aan de slag met een beplantingsplan.

Waarom een tuinarchitect inschakelen?

Door de jaren heen hebben wij veel ervaring opgedaan met het aanleggen, renoveren en onderhouden van tuinen. Om een tuinontwerp zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen van de mensen, werken we regelmatig samen met een tuinarchitect. Zo nemen we ook opdrachten aan met betrekking tot openbare ruimtes, zoals bedrijfsterreinen of schoolpleinen. Daarnaast kunnen wij je ook met verschillende soorten tuinen helpen zoals met je voortuin, achtertuin of stadstuin. Een tuinarchitect houdt rekening met de omgeving en zorgt ervoor dat het ontwerp bij het geheel past.

Voordelen van een tuinarchitect

Het inschakelen van een tuinarchitect kent een aantal voordelen. Zo kijkt een tuinarchitect naar het grotere geheel. Het ontwerp dat de architect maakt, heeft niet alleen jouw wensen erin verwerkt. Ook het huis wordt er bijvoorbeeld in meegenomen. Hoe past de tuin in het geheel? Hoe zorg je ervoor dat binnen naar buiten wordt gehaald? Een tuinarchitect houdt rekening met de architectuur van het huis en zorgt voor de verbinding.

Tuinarchitect is een beschermd beroep

In Nederland is tuinarchitect een beschermd beroep. Tuinarchitecten hebben altijd een opleiding (minimaal HBO) gevolgd tot tuinarchitect. Om de kwaliteit van het beroep te waarborgen, is er een vereniging opgericht: Nederlandse Vereniging voor Tuin- en landschapsarchitectuur (NVTL). 

  Samenwerking hovenier en tuinarchitect

  Het is wellicht niet duidelijk wat het verschil is tussen een hovenier en een tuinarchitect. We werken regelmatig samen met tuinarchitecten en hebben elkaars expertises nodig om jouw droomtuin te realiseren.

  Het grote voordeel van de tuinarchitect is de ontwerpervaring. Een tuinarchitect kijkt naar de ruimtelijke kwaliteiten van een tuin en de gebruikswaarden. De beleving van de tuin is daarbij belangrijk. 

  De expertise van de hovenier zit meer in de uitvoerende kant. De hovenier weet precies welke materialen het best geschikt zijn om de plannen van de tuinarchitect uit te voeren. De tuinaanleg ligt vervolgens geheel in de handen van de hovenier.

  Ecologische tuinarchitect 

  Een ecologische tuin is een tuin waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de impact hiervan op het milieu. Onze tuinarchitecten kunnen uw tuin vormgeven op een ecologische wijze. Hierbij houden wij er bijvoorbeeld rekening mee dat de bemesting gebeurt met niet-schadelijke voeding en plastic plantenbakken worden vervangen door andere alternatieven. Op deze manier kunt u uw CO2-voetafdruk zo klein mogelijk maken.

  Over Hoveniersbedrijf Koops

  Sinds 2005 heeft Hoveniersbedrijf Koops al vele tuinen mogen aanleggen, renoveren, ontwerpen en onderhouden in Noord-Nederland. Met een team van professionals steken ze dagelijks letterlijk de handen uit de mouwen. 

  Ook jouw droomtuin realiseren? Of op zoek naar een partij die ervoor zorgt dat je tuin het hele jaar er goed bij ligt? Neem dan contact op.

  Wat kan Hoveniersbedrijf Koops voor je doen?

  Tuinontwerp

  Wij brengen jouw droomtuin tot leven in een tuinontwerp. Daarbij houden we rekening met jouw budget en de mogelijkheden in de tuin.

  Tuinaanleg

  Van nieuwe bestrating tot het aanleggen van borders en van een mooie veranda tot een vrolijke vijver; bij ons is het allemaal mogelijk.

  Tuinrenovatie

  Een nieuwe tuin, maar geen zin om alles over de kop te gooien? Of heb je een beperkt budget? Denk dan eens aan een tuirenovatie.

  Tuinonderhoud

  Het liefst wil je dat de tuin het hele jaar door er prachtig bij staat. Door regelmatig tuinonderhoud uit te voeren, zorgen wij daarvoor.

  Laten we samen jouw droomtuin realiseren

  Het team van Hoveniersbedrijf Koops staat voor je klaar.
  Neem vrijblijvend contact met ons op.