Tuinrenovatie

Oosterwolde

Home 9 Project 9 Tuinrenovatie

Tuinrenovatie

Een tuinaanleg is altijd een flinke klus. In het geval van het renoveren van een bestaande tuin, kijken we altijd goed naar wat we nog van de ‘oude’ tuin kunnen hergebruiken. In dit geval kun je daarom eerder spreken van een tuinrenovatie. 

Wat waren de tuinwensen?

Bij elke opdracht nemen we allereerst de wensen van de klant door. Wat vindt men belangrijk? Waar moeten wij rekening mee houden? In het geval van deze tuinrenovatie kwamen de volgende wensen naar voren:

  • Een onderhoudsvriendelijke tuin
  • Strak ontwerp
  • Wel groen in de tuin
  • Overkapping met tuinhuis (berging?)
  • Net even anders dan anders
  • Hergebruik van materialen wat mogelijk is

Aan de hand van deze wensen zijn we aan de slag gegaan met een tuinontwerp. 

Gebruik keramische tegels

Een van de wensen van de klant is om daar waar mogelijk de materialen uit de huidige tuin te hergebruiken. Aan deze wens hebben we voldaan door de stenen te hergebruiken in de paden. In combinatie met de keramische tegels die zijn gebruikt voor het terras is dit een mooi geheel geworden. 

Een keramische tegel is een onderhoudsvriendelijke tegel. Zoals in het bovenstaande rijtje staat, was dit tevens een van de wensen van de klant. Een keramische tegel trekt weinig vuil aan en gemakkelijk met een dweil schoon te maken. Het is belangrijk om de keramische tegels niet koud tegen elkaar aan te leggen. Het is aan te raden om de tegels af te voegen met voegmortel. De voegmortel zorgt ervoor dat er speling is, zodat de keramische tegel heeft als het gaat uitzetten.

Tuinhuis met overkapping: een fijn plekje om te zitten

We zien het steeds vaker: de wens voor een extra overdekte plek in de tuin. In dit geval is er gekozen voor een tuinhuis met een overkapping eraan. De zwarte palen in combinatie met het witte tuinhuis zorgen voor een strak geheel. Ook de betonschutting aansluitend aan de overkapping zorgt voor een strakke look & feel. Door de lijn van de overkapping door te trekken, is er een pergola ontstaan. Daarbij is een waterornament geplaatst, wat zorgt voor extra ontspanning in deze nieuwe zithoek. 

 

Diepte creëren door borders

Aan de zijkant van de tuin zijn nieuwe borders geplaatst. Om diepte te creëren in de tuin, zijn de borders verhoogd. In de borders zijn leibomen geplaatst, die uiteindelijk zorgen voor wat extra privacy in de overkapping. Om het contrast tussen de verschillende tegels in het terras te laten zien, is er een haagje van taxus geplaatst. De groene onderbreking zorgt ervoor dat de diepte en accenten van het terras tot z’n recht komt.

 

 

Groen in de tuin

Met betrekking tot de beplanting is er gekozen voor een lage beplanting in combinatie met wat hogere beplanting. Hierdoor wordt de tuin dynamischer en komt het meer tot leven. Het groen in de tuin komt ook terug in het gazon. Door de keramische tegels in het gazon te plaatsen, ontstaat er een ‘shortcut’ naar de overkapping. Zodoende wordt het gras ook onderdeel van het geheel. Extra handig: er is een maairobot voor het gazon geplaatst, geleverd door Koops Appelscha. Zo wordt onderhoud nog makkelijker. 

Tot slot zijn de containers mooi weggewerkt door een houten ombouw. 

De combinatie van het strakke tuinhuis van het groen eromheen, zorgt voor een goede balans in de tuin. We kunnen met zekerheid zeggen dat er lang van de tuin genoten zal worden!

 

Wat kan Hoveniersbedrijf Koops voor je doen?

Tuinontwerp

Wij brengen jouw droomtuin tot leven in een tuinontwerp. Daarbij houden we rekening met jouw budget en de mogelijkheden in de tuin.

Tuinaanleg

Van nieuwe bestrating tot het aanleggen van borders en van een mooie veranda tot een vrolijke vijver; bij ons is het allemaal mogelijk.

Tuinrenovatie

Een nieuwe tuin, maar geen zin om alles over de kop te gooien? Of heb je een beperkt budget? Denk dan eens aan een tuinrenovatie.

Tuinonderhoud

Het liefst wil je dat de tuin het hele jaar door er prachtig bij staat. Door regelmatig tuinonderhoud uit te voeren, zorgen wij daarvoor.

Neem Direct contact op

0516-764 766

Laten we samen jouw droomtuin realiseren

Het team van Hoveniersbedrijf Koops staat voor je klaar.
Neem vrijblijvend contact met ons op.